Første landsbestyrelsesmøde og kvindekamp

Årets første landsbestyrelsesmøde blev afholdt den 8.-9. marts i København, hvilket gav os perfekt anledning til at deltage i kvindernes internationale kampdag. SDS København havde forberedt en feministisk fredagsbar, hvor vi malede bannere og quizzede om feminisme, og de socialrådgiverstuderende var mødt talstærkt op. I fælles front drog vi afsted mod demonstration og optog fra Vor Frue Plads til Blågårds Plads med 7.000 andre mennesker.

Kvindekampen er stadig yderst vigtig og den repræsenterer en kamp om lighed. Uanset om det drejer som om retten til at bestemme over egen krop, krav om ligeløn eller om retten til ikke at blive diskrimineret på grund af hudfarve. Der er fortsat masser at kæmpe for og i SDS mener vi ikke, at køn, hudfarve, seksualitet, klasse eller raskhedsnormer skal stå i vejen for de muligheder, vi bliver givet i livet.

Dagen derpå stod på møde i Dansk Socialrådgiverforening og SDS’s lokaler i Toldbodgade. På dagsordenen var blandt andet brainstorm om årets kommende arrangementer, snak om vores indsatsområder og vores folketingskampagne.


Socialrådgiverstuderende stemmer social retfærdighed

SDS er med i Elev- og Studenterbevægelsens nationale folketingskampagne, hvor vi opfordrer folk til at stemme for uddannelse, når krydset engang skal sættes. Derudover laver vi også vores egen oplysningskampagne, som handler om mere end uddannelsespolitik. Vi mener nemlig, at vi som kommende socialrådgivere forpligter os til at forholde os til den politik, der bliver ført i forhold til de borgere, som vi skal arbejde med. Derfor har vi lavet et holdningspapir, som vi vil dele rundt til socialrådgiverstuderende i hele landet, som kan inspirere vores medstuderende, når de skal sætte deres kryds i stemmeboksen.


Næste landsbestyrelsesmøde afholdes den 27.-28. april i Aarhus. Har du lyst til at være med? Så kontakt os på sds@sdsnet.dk!