Socialrådgiverstuderende fra Aarhus til konference i Paris

Charlotte fik tilskud fra SDS’ medlemspulje til at deltage i en konference om socialt arbejde i Paris. Her kan du læse hendes historie. Vil du også have økonomisk støtte fra SDS? Så søg vores medlemspulje her.

Skrevet af Charlotte Julie Pedersen, socialrådgiverstuderende
VIADEMBispehaven@gmail.com
 

I juni 2017 blev jeg sammen med to undervisere fra VIA optaget til at afholde en workshop til en konference i Paris omhand-lende ”Social work education in Europe: Challenging Boundaries. Promoting a sustainable future.”

Konferencen var organiseret af EASSW – European Association of Schools of Social Work og satte fokus på de udfordringer, Europa står over for i forhold til socialt arbejde. Her havde undervisere, lektorer, professorer og studerende mulighed for at komme med deres løsninger på forskellige udfordringer. Jeg skulle selv være med til at afholde en workshop på konferencen som frivillig studerende i projektet VIADEM.

Det var vældigt lærerigt for mig som socialrådgiverstuderende at deltage til sådan en konference, da der er så mange forskellige synspunkter på socialt arbejde i Europa, som man ikke vil kunne lære om alene på uddannelsen i Danmark. Ligeledes var der mange oplæg, som omhandlede forskellige undersøgelser, som var med til at give et indblik i, hvordan man løser sociale problemer i andre lande og på andre områder. Der var mange forskellige perspektiver, som vil kunne bruges til at udvikle det sociale arbejde i Danmark. Det var super lærerigt, og der er mange teoretiske ting, jeg har taget med mig hjem.

Den sidste dag, vi var i Paris, var det blevet vores tur til at holde en workshop på konferencen. Vores workshop handlede om VIADEM’s partnerskabsaftale og de studerende som frivillige i udsatte boligområder. Vi startede workshoppen med et oplæg, som jeg fandt meget udfordrende, da det skulle foregå på engelsk. Jeg plejer, at være meget nervøs, når jeg skal tale foran mange mennesker – så det gjorde mig da ikke mindre nervøs, at det ovenikøbet skulle foregå på engelsk. Jeg klarede det overraskende godt og under workshoppen fik vi skabt nogle gode diskussioner med de fremmødte. Det var fedt at se, at de tog mig seriøst, selvom jeg ”bare” var en studerende. Jeg er sikker på, at processen med at afholde denne workshop har givet mig mange kompetencer og ikke mindst personlig udvikling. Disse styrker vil jeg tage med mig og benytte som frivillig i VIADEM og som kommende socialrådgiver.

Udover at sidde og høre en masse oplæg, var en del af konferencen og turen til Paris også at udforske kulturen. Jeg fik mulighed for at tage ture rundt i byen og få et indblik i den franske kultur, som helt sikkert også er med til at give mig et andet perspektiv på socialt arbejde og mødet med andre mennesker. Jeg kunne forestille mig, at det også har givet mig nogle kompetencer og ikke mindst mod, når jeg har bevæget mig rundt alene i store Paris. Det hele er med til at styrke mine erfaringer og personlige udvikling som kommende socialrådgiver, og jeg kan kun anbefale andre studerende at gribe de muligheder de får, for at studere socialt arbejde uden for uddannelsens rammer.

Jeg vil gerne takke SDS for deres hjælp, da de har været med til at give mig muligheden for at deltage til denne konference. Konferencen har lært mig mange ting og ikke mindst om mig selv. Jeg mener det er vigtigt at kende sig selv, når jeg senere får min fulde identitet som socialrådgiver og skal ud og arbejde professionelt med udsatte mennesker.

Vil du også have økonomisk støtte fra SDS? Så søg vores medlemspulje her.